Nekynuté lívance s jablky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka důkladně omyjeme a najemno nastrouháme.
  • 2
    V míse z tvarohu, rozehřáté Hery, mouky, vajíčka a soli připravíme hladké těsto, do kterého přimícháme nastrouhaná jablka. Podle potřeby případně naředíme mlékem.
  • 3
    V lívanečníku nebo pánvi rozehřejeme olej a na něm usmažíme z těsta lívance.
  • 4
    Servírujeme je teplé, posypané skořicí, moučkovým cukrem a přelité zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.