Nekynuté lívance s jablky
30 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh měkký
- 200gramůMouka polohrubá
- 2kusyJablka
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžičkySkořice mletá
- 2lžičkyCukr vanilka
- 4lžíceZakysaná smetana
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Jablka důkladně omyjeme a najemno nastrouháme.
- 2V míse z tvarohu, rozehřáté Hery, mouky, vajíčka a soli připravíme hladké těsto, do kterého přimícháme nastrouhaná jablka. Podle potřeby případně naředíme mlékem.
- 3V lívanečníku nebo pánvi rozehřejeme olej a na něm usmažíme z těsta lívance.
- 4Servírujeme je teplé, posypané skořicí, moučkovým cukrem a přelité zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.