Nekynuté lívance s jahodami

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody přebereme, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Pak je v míse rozmačkáme s cukrem.
  • 2
    Vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku a 2 lžic cukru vyšleháme tuhý sníh.
  • 3
    Z mouky, prášku do pečiva, mléka a soli vymícháme hladké těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílku.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme z obou stran lívance.
  • 5
    Lívance servírujeme teplé s jahodami a šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.