Nekynuté lívance s jahodami
25 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 6lžicCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka polohrubá
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 0,5kilogramJahody zahradní
- 3lžíceOlej stolní
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Jahody přebereme, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Pak je v míse rozmačkáme s cukrem.
- 2Vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku a 2 lžic cukru vyšleháme tuhý sníh.
- 3Z mouky, prášku do pečiva, mléka a soli vymícháme hladké těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílku.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme z obou stran lívance.
- 5Lívance servírujeme teplé s jahodami a šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.