Německá mramorovaná bábovka
80 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůKakao - prášek
- 2lžíceCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 380gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo (30g) v míse utřeme a postupně zatřeme cukr, vanilkový cukr a sůl. Po jednom přidáváme vejce a ještě chvíli třeme.
- 2Ke směsi přimícháme polovinu mouky smíchané s práškem do pečiva, přilijeme mléko a přisypeme zbylou mouku.
- 32/3 směsi vlijeme do máslem vymazané formy. Zbylé těsto smícháme s kakaem a mlékem a nalijeme do formy na světlé těsto. Vidličkou nebo špejlí vytvoříme mramorování.
- 4Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 1 hodinu.
- 5Podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.