Německá mramorovaná bábovka

80 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo (30g) v míse utřeme a postupně zatřeme cukr, vanilkový cukr a sůl. Po jednom přidáváme vejce a ještě chvíli třeme.
  • 2
    Ke směsi přimícháme polovinu mouky smíchané s práškem do pečiva, přilijeme mléko a přisypeme zbylou mouku.
  • 3
    2/3 směsi vlijeme do máslem vymazané formy. Zbylé těsto smícháme s kakaem a mlékem a nalijeme do formy na světlé těsto. Vidličkou nebo špejlí vytvoříme mramorování.
  • 4
    Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 1 hodinu.
  • 5
    Podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.