Německé knedlíčky
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 30gramůSlanina vepřová
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMajoránka
- 2litryVoda pitná
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
568 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kostičky a na plechu v troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia je sušíme 30-40 minut.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji dozlatova osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu. Vmícháme nasekanou petrželku, rozemnutou majoránku a směs necháme vychladnout.
- 3V míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme žemle a slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme a zpracujeme.
- 4Z těsta vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 kuliček. Knedlíčky vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme pod pokličkou asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.