Německé knedlíčky

70 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
568 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na kostičky a na plechu v troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia je sušíme 30-40 minut.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém oleji dozlatova osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu. Vmícháme nasekanou petrželku, rozemnutou majoránku a směs necháme vychladnout.
  • 3
    V míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme žemle a slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme a zpracujeme.
  • 4
    Z těsta vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 kuliček. Knedlíčky vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme pod pokličkou asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.