Německé perníčky
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1,5lžičkyRum
- 250gramůSirup zlatý
- 65gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 200gramůOřechy lískové
- 65gramůKandovaná citronová kůra
- 2lžičkySkořice mletá
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 1lžičkaKardamom
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceMléko polotučné
- 50gramůCukr krystal
- 530gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem, perníčky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2Máslo s řepným sirupem ve velkém kastrole na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až se cukr rozpustí. Poté mícháme do vychladnutí.
- 3V míse promícháme mouku (odložíme 30 g na posypání válu), mleté oříšky, mleté koření, kypřicí prášek, drobně pokrájenou kůru a sodu smíchanou s rumem. Směs vmícháme do máslové směsi. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a uložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky.
- 4Odpočinuté těsto na moukou posypaném válu rozválíme na placku o tloušťce asi 5 mm, vykrájíme obdélníčky (3x7 cm). Obdélníčky potřeme máslem, posypeme hrubým krystalem a vložíme na plechy. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.
- 5Upečené perníčky necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.