Německý recept na špecle
50 min.
Ingredience
- Omáčka
- 100gramůKuřecí prsa
- 60gramůŠunka uzená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůCibule
- 24mililitrůOlej slunečnicový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 24mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- Špecle
- 4kusyVejce slepičí
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
- 24mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1493 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
104 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa spolu se šunkou nakrájíme na tenké nudličky. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
- 2Těsto na špecle: Vejce rozklepneme do misky, přisypeme sůl a spolu rozkvedláme. Za stálého míchání pomalu přidáváme mouku. Těsto má být středně husté, asi jako jogurt. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do vařící vody pře cedník s většími otvory pasírujeme těsto. Povaříme 4 minuty, scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Potom špecle vysypeme do misky a pomastíme olejem.
- 3Omáčka: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme připravené maso doměkka. Přidáme nakrájené žampiony, promícháme, vmícháme šunku, cibuli a všechny suroviny orestujeme. Pozor, cibuli restujeme jen do zesklovatění. Suroviny zalijeme smetanou a vaříme do zahoustnutí. Přilijeme víno, dochutíme solí a hotovou omáčku stáhneme z ohně.
- 4Uvařené špecle orestujeme v pánvičce na rozehřátém másle, osolíme je a rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci přelijeme hotovou omáčkou a pokrm ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.