Německý recept na špecle

50 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1493 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
104 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa spolu se šunkou nakrájíme na tenké nudličky. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
  • 2
    Těsto na špecle: Vejce rozklepneme do misky, přisypeme sůl a spolu rozkvedláme. Za stálého míchání pomalu přidáváme mouku. Těsto má být středně husté, asi jako jogurt. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do vařící vody pře cedník s většími otvory pasírujeme těsto. Povaříme 4 minuty, scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Potom špecle vysypeme do misky a pomastíme olejem.
  • 3
    Omáčka: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme připravené maso doměkka. Přidáme nakrájené žampiony, promícháme, vmícháme šunku, cibuli a všechny suroviny orestujeme. Pozor, cibuli restujeme jen do zesklovatění. Suroviny zalijeme smetanou a vaříme do zahoustnutí. Přilijeme víno, dochutíme solí a hotovou omáčku stáhneme z ohně.
  • 4
    Uvařené špecle orestujeme v pánvičce na rozehřátém másle, osolíme je a rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci přelijeme hotovou omáčkou a pokrm ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.