Neobyčejný dort
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 13gramůCitronová kůra
- 4lžíceLikér Limoncello
- 15lžicŽelatina
- 250gramůSýr Ricotta
- 150gramůJogurt bílý
- 5lžicMed včelí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 180gramůSušenky Club - máslové
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
746 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme skořici, rozpuštěné máslo a drcené sušenky. Suroviny promícháme rukou, tak, aby nám vznikla vláčná hmota na korpus.
- 2Formu na dort vymažeme máslem.
- 3Do vymazané formy vmačkáme sušenkovou směs a necháme v chladničce 30 min odležet.
- 4V další míse vyšleháme bílky do tuha a dáme stranou.
- 5Do nádoby vymačkáme citrón, přidáme limoncello a přilijeme 150ml studené vody. Citrónovou šťávu rozprášíme na želatinu a necháme 3 minuty v klidu. Dáme mísu do nádoby s vařící vodou a smícháme směs, aby se želatina rozpustila. Poté směs necháme důkladně vychladnout.
- 6V jiné míse ušleháme jogurt, med a sýr ricotta. Vše přimícháme do citrónové směsi s limoncellem. Na konec přidáme ušlehané bílky a nalijeme na korpus.
- 7Před konzumací necháme dort aspoň 5 hodin vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.