Neobyčejný dort

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
746 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme skořici, rozpuštěné máslo a drcené sušenky. Suroviny promícháme rukou, tak, aby nám vznikla vláčná hmota na korpus.
  • 2
    Formu na dort vymažeme máslem.
  • 3
    Do vymazané formy vmačkáme sušenkovou směs a necháme v chladničce 30 min odležet.
  • 4
    V další míse vyšleháme bílky do tuha a dáme stranou.
  • 5
    Do nádoby vymačkáme citrón, přidáme limoncello a přilijeme 150ml studené vody. Citrónovou šťávu rozprášíme na želatinu a necháme 3 minuty v klidu. Dáme mísu do nádoby s vařící vodou a smícháme směs, aby se želatina rozpustila. Poté směs necháme důkladně vychladnout.
  • 6
    V jiné míse ušleháme jogurt, med a sýr ricotta. Vše přimícháme do citrónové směsi s limoncellem. Na konec přidáme ušlehané bílky a nalijeme na korpus.
  • 7
    Před konzumací necháme dort aspoň 5 hodin vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.