Nepečené hříbečky z mandlového těsta
40 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy lískové pražené
- 100gramůMandle
- 400gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceRum
- 30gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Strouhané ořechy a mandle smícháme s bílkem a utlučeme v hmoždíři. Vysypeme na vál, přidáme cukr a bílek, přilijeme rum a vypracujeme těsto. Hmotu rozdělíme na dvě části.
- 2Do jedné vmícháme nastrouhanou čokoládu, vytvoříme hlavičky hříbečků a do každé uděláme obrácenou vařečkou dolíček. Ze světlé části vytvarujeme nožičky, bílkem spojíme s hlavičkami a na prkénku posypaném cukrem necháme oschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.