Nepečený čokoládový koláč
45 min.
Ingredience
- 125gramůČokoláda na vaření
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceŽelatina
- 250gramůTvaroh tučný
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůCukr krupice
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůČokoláda hořká
- Korpus
- 125gramůMüsli čokoládové
- 90gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- Ozdoba
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
47 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Korpus: smícháme müsli, máslo a cukr a stejnoměrně vyložíme dno formy. Vychladíme.
- 2Rozpustíme čokoládu, občas zamícháme. Necháme prochladnout.
- 3Odměřené množství vody smícháme s želatinou. Necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Postavíme misku do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.
- 4Tvaroh vyšleháme dohladka. Přidáme žloutky a cukr a dále šleháme. Přimícháme zakysanou smetanu, změklou čokoládu, nasekanou čokoládu a želatinu. Dobře promícháme.
- 5Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme jej opatrně do čokoládového krěmu. Krém nalijeme na dno z müsli a vychladíme do ztuhnutí.
- 6Na koláč nastříkáme pusinky ze šlehačky a ozdobíme čokoládovými hoblinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.