Nepečený jahodový koláč s mandlemi
225 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůPiškoty dětské
- 50gramůČokoláda hořká
- 4plátkyŽelatina
- 140mililitrůSmetana na vaření
- 240gramůCukr krupice
- 350mililitrůCitronová šťáva
- 750gramůJahody zahradní
- 250gramůSmetana ke šlehání 30%
- 100gramůMandle
- 500gramůTvaroh jihočeský polotučný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Rozdrtíme piškoty a nastrouháme hořkou čokoládu. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme do něj rozdrcené piškoty, nastrouhanou čokoládu a promícháme. Hrnec odstavíme z plotny a promíchanou směsí vyložíme dno dortové formy.
- 2Větší misku naplníme studenou vodou a dáme do ní želatinu. Mezitím do menšího kastrůlku nalijeme smetanu na vaření a přivedeme téměř k varu, kastrůlek se smetanou odstavíme, vymačkáme plátky želatiny a necháme vychladnout.
- 3Ušleháme tvaroh se 140 g cukru, přidáme 200 ml šťávy z citronu, přimícháme vychladlou smetanu a 400 g omytých, na polovinu pokrájených jahod. Ušleháme smetanu ke šlehání a do ní zlehka vmícháme tvarohovou směs, kterou vylijeme na piškotový základ s čokoládou a dáme do ledničky na 3 hodiny chladit.
- 4Potom omyjeme a nakrájíme 250 g jahod, přidáme 100 g cukru a 150 ml šťávy z citronu a rozmixujeme. Koláč opatrně přesuneme z dortové formy na servírovací talíř, polijeme omáčkou. Ozdobíme zbylými, omytými, na polovinu nakrájenými jahodami a mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.