Nepečený krémový dort s pomeranči
35 min.
Ingredience
- 200gramůMascarpone
- 200gramůSýr Lučina - termizovaný
- 4lžíceLikér pomerančový
- 100gramůCukr krupice
- 85gramůMáslo čerstvé
- 1kusPomeranče
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůSušenky Club - máslové
- 5plátkůŽelatina bílá plátky
- 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
40 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
936 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rozdrtíme sušenky a promícháme je s máslem. Dortovou formu vymažeme máslem a dno pokryjeme rozdrcenými sušenkami, upěchujeme. Na 30 minut dáme do chladu.
- 2V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu, nastrouhanou pomerančovou kůru a želatinu. Odstavíme.
- 3Lučinu a mascarpone vyšleháme s cukrem, přilijeme pomerančový likér a vyšleháme do hladkého krému, který spojíme s pomerančovou smetanou a dobře promícháme.
- 4Krém naneseme na sušenkový základ,urovnáme a dáme přes noc vychladit.
- 5Zdobíme plátky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.