Nepečený mangový koláč
35 min.
Ingredience
- 2kilogramyMango
- 2lžíceŽelatina
- 250gramůTvaroh tučný
- 30gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůDžus jablečný
- Korpus
- 125gramůKokosky
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- Ozdoba
- 2kusyKiwi
- 250gramůKompot ananasový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Korpus: rozdrcené kokosky smícháme, máslo, cukr, vyložíme stejnoměrně dno formy.
- 2Manga oloupeme a rozmixujeme.
- 3Do hrnečku nalijeme jablečný džus a posypeme želatinou. Necháme stát asi 10 minut, až želatina nabobtná. Hrneček postavíme do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.
- 4Ušleháme tvaroh, přidáme polovinu cukru, žloutky a mangovou kaši.
- 5Postupně zamícháme želatinu.
- 6V oddělené míse ušleháme z bílků tuhý sníh. Všleháme zbývající cukr po lžičkách a stále šleháme na nejvyšší rychlost, až je bílkový sníh tuhý a lesklý.
- 7Nakonec vmícháme šlehačku do tvarohu s mangem a zlehka zamícháme i sníh. Nalijeme na sušenkové dno a vychladíme do ztuhnutí. Dortovým nožem oddělíme koláč od formy a vyjmeme jej.
- 8Přesuneme na mísu. Před podáváním ozdobíme plátky kiwi a kousky ananasu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.