Nepečený ovocný salám

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůRozinky bílé
    • 200gramůFíky čerstvé
    • 180gramůMandle
    • 1lžíceCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 180gramůKandované ovoce
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 2mililitryCitronová šťáva
    • 50mililitrůRum
    • 200gramůNugeta
    • 100gramůPiškoty dětské kulaté
    • 60gramůCukr moučkový
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozinky, fíky a mandle pomeleme na mlýnku na maso. Dáme do misky, přidáme cukr, vanilkový cukr, kandované ovoce, citrónovou kůru a šťávu, rum. Nakonec přimícháme ořechovou nugetu, podle potřeby přisypeme piškotovou strouhanku a rukou vypracujeme tuhé těsto.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme váleček ve tvaru salámu. Celý salám obalíme v moučkovém cukru. Zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na dva dny do lednice.
  • 3
    Ztuhlý salám krájíme na tenká kolečka, které aranžujeme na dezertní talířky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.