Neplněné buchty s borůvkovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 150gramůCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,5kilogramMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 0,5litrKompot borůvkový
- 2lžíceSolamyl
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceCukr moučkový
- 2decilitryVoda pitná
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme droždí s 1 lžící cukru. V hrnku ohřejeme 2,5 dl mléka a rozpustíme v něm 75 gramů másla.
- 2Ve větší míse smícháme mouku, vajíčko, 60 gramů krupicového cukru, vanilkový cukr a sůl, přidáme připravené droždí, přilijeme mléko s máslem a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut na teplém místě kynout. Pak znovu důkladně prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
- 3Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou.
- 4Z vykynutého těsta vytvoříme váleček, který rozkrájíme na 16 stejných částí, které zakulatíme, naskládáme do formy a necháme znovu 15 minut kynout.
- 5Zbylé mléko přihřejeme, rozpustíme v něm zbylé máslo, přimícháme 25 gramů cukru, směsí potřeme buchty a pečeme je 30 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
- 6Borůvkový kompot slijeme, šťávu zachytíme a borůvky necháme v cedníku okapat. Polovinu šťávy smícháme se Solamylem, polovinu v hrnku promícháme se skořicí a zbylým krupicovým cukrem, necháme přejít varem, přilijeme zahuštěnou část šťávy, přisypeme borůvky a důkladně promícháme. Již nevaříme. V případě potřeby šťávu naředíme vodou.
- 7Upečené buchty rozdělíme ještě teplé na servírovací talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme s připravenou teplou borůvkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.