Neplněný medovník

60 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky. Bílky vložíme do misky, přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, poté zlehka přidáme žloutky, ještě zašleháme dohromady, za stálého míchání přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme vanilkový cukr a nakonec přimícháme rozpuštěný, ale vychladlý med. Vše důkladně, ale zlehka smícháme.
  • 2
    Plech vymažeme máslem a posypeme strouhankou, připravenou směs vylijeme na plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut.
  • 3
    Upečený medovník vytáhneme z trouby, necháme vychladnout,nakrájíme na úhledné zákuskové porce, pěkně naaranžujeme na talíř a nabízíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.