Neplněný medovník
60 min.
Ingredience
- 400gramůMouka polohrubá
- 300gramůMed včelí
- 100gramůCukr krupice
- 12kusůVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůStrouhanka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky. Bílky vložíme do misky, přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, poté zlehka přidáme žloutky, ještě zašleháme dohromady, za stálého míchání přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme vanilkový cukr a nakonec přimícháme rozpuštěný, ale vychladlý med. Vše důkladně, ale zlehka smícháme.
- 2Plech vymažeme máslem a posypeme strouhankou, připravenou směs vylijeme na plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut.
- 3Upečený medovník vytáhneme z trouby, necháme vychladnout,nakrájíme na úhledné zákuskové porce, pěkně naaranžujeme na talíř a nabízíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.