Nepravé mušle
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaCibule
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2kusySardelové řezy
- 50gramůKuře
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Parmezán
- 3lžíceVíno bílé
- 1lžičkaKapary sterilované
- 0,05decilitrMléko polotučné
- 0,5kusTelecí mozek
- 0,5lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
90 mg
Cukr
425 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, osolíme ji, zalijeme mlékem a necháme zhoustnout. Poté ji necháme vychladnout.
- 2Cibuli najemno nakrájenou zpěníme na másle. Přidáme očištěný a odblaněný mozeček a necháme podusit.
- 3Mezitím ve víně uvaříme nasekané kapary. Jakmile jsou uvařené, odstavíme je z ohně a přidámě k nim vykoštěné sardele.
- 4Bešamel nám mezitím vychladnul, přimícháme tedy do něj 2 žloutky a tuhý sníh umíchaný z bílků.
- 5Do vymaštěných mušlí dáme vrstvu bešamelu. Na vrstvu bešamelu dáme vrstvu mozečku, na něj vařené maso a rozsekané vejce uvařené natvrdo. Takto navršené mušle pokropíme vínem s příchutí kaparů a sardelí a jako poslední vrstvu dáme opět bešamel.
- 6Povrch posypeme sýrem, pokapeme máslem a dáme zapéct do trouby na 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.