Nepravé mušle

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
90 mg
Cukr
425 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, osolíme ji, zalijeme mlékem a necháme zhoustnout. Poté ji necháme vychladnout.
  • 2
    Cibuli najemno nakrájenou zpěníme na másle. Přidáme očištěný a odblaněný mozeček a necháme podusit.
  • 3
    Mezitím ve víně uvaříme nasekané kapary. Jakmile jsou uvařené, odstavíme je z ohně a přidámě k nim vykoštěné sardele.
  • 4
    Bešamel nám mezitím vychladnul, přimícháme tedy do něj 2 žloutky a tuhý sníh umíchaný z bílků.
  • 5
    Do vymaštěných mušlí dáme vrstvu bešamelu. Na vrstvu bešamelu dáme vrstvu mozečku, na něj vařené maso a rozsekané vejce uvařené natvrdo. Takto navršené mušle pokropíme vínem s příchutí kaparů a sardelí a jako poslední vrstvu dáme opět bešamel.
  • 6
    Povrch posypeme sýrem, pokapeme máslem a dáme zapéct do trouby na 180°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.