Neslazený mošt z hroznového vína

60 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bobule hroznového vína otrháme, odstraníme stopky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a v nerezové nádobě rozmačkáme. Poté vylisujeme, šťávu necháme stát, dokud se kal neusadí.
  • 2
    Čistý mošt scedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do lahví, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme, uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.