Netradiční kapří kousky
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 800gramůKapr obecný
- 2lžičkyKoření grilovací
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMandle plátky
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
57 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
342 mg
Cukr
573 mg
Postup přípravy
- 1Menší porce kapra bez kůže omyjeme, osušíme, mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Z obou stran je potřeme grilovacím kořením a opečeme na oleji na pánvi.
- 2Oloupané, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na lžíci oleje. Smícháme rozpuštěné máslo s moukou, necháme ztuhnout a přidáme k žampionům. Rozpustíme, zalijeme trochou vody, osolíme a vše povaříme.
- 3Do šťávy přidáme porce kapra a chvíli prohřejeme. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova. Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a posypeme mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.