Netradiční kapří kousky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
57 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
342 mg
Cukr
573 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší porce kapra bez kůže omyjeme, osušíme, mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Z obou stran je potřeme grilovacím kořením a opečeme na oleji na pánvi.
  • 2
    Oloupané, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na lžíci oleje. Smícháme rozpuštěné máslo s moukou, necháme ztuhnout a přidáme k žampionům. Rozpustíme, zalijeme trochou vody, osolíme a vše povaříme.
  • 3
    Do šťávy přidáme porce kapra a chvíli prohřejeme. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova. Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a posypeme mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.