Netradiční žemlovka z višní
60 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 125mililitrůSójový nápoj
- 80gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 500gramůKompot višňový
- 12plátkůSuchar dietní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Kompot z višní necháme okapat v sítu, šťávu zachytíme. Sójový nápoj lehce zahřejeme v malém rendlíku a smícháme se 70 ml šťávy z kompotu. Suchary rozlámeme na malé kousky a namočíme do směsi.
- 2Nákypovou formu vymažeme tukem. Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu, opatrně vmícháme mleté mandle.
- 3Žloutky, višně a šťávu smícháme se suchary, zapracujeme sníh s mandlemi.
- 4Hmotu nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 40 minut.
- 5Vyjmeme a podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.