Nevařený sirup z ostružin

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
4 g
Cukr
103 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a důkladně promícháme s 1 kg cukru. Přemístíme do větší sklenice a necháme stát při pokojové teplotě 2 dny, až se cukr zcela rozpustí. Mezitím občas promísíme.
  • 2
    Poté směs necháme zvolna překapat přes plátno do čisté nádoby. Rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a uložíme na chladném a suchém místě.
  • 3
    Ostružiny, které nám zůstaly na plátně, můžeme dát opět do sklenice, zalijeme 2,5 dl vody a necháme stát další 2 dny. Poté prolisujeme, přecedíme přes plátno do kastrolu, smícháme s 500 g cukru a necháme přejít varem. Rozdělíme do vyhřátých lahví, uzavřeme a zabalíme do deky. Po vychladnutí uložíme v temné a suché místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.