Nevařený višňový sirup

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
2 g
Cukr
135 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé višně přebereme, očistíme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme je, přidáme několik rozdrcených pecek, zasypeme cukrem a při pokojové teplotě necháme luhovat cca 1 týden. Mezitím každý den promícháme.
  • 2
    Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou a zvolna zahřejeme. Nevaříme! Přisypeme kyselinu citronovou, sirup rozdělíme do lahví a zavíčkujeme.
  • 3
    Uchováme v chladné a temné místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.