Nevařený višňový sirup
40 min.
Ingredience
- 1kilogramVišně
- 1kilogramCukr krystal
- 10gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
2 g
Cukr
135 g
Postup přípravy
- 1Zralé višně přebereme, očistíme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme je, přidáme několik rozdrcených pecek, zasypeme cukrem a při pokojové teplotě necháme luhovat cca 1 týden. Mezitím každý den promícháme.
- 2Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou a zvolna zahřejeme. Nevaříme! Přisypeme kyselinu citronovou, sirup rozdělíme do lahví a zavíčkujeme.
- 3Uchováme v chladné a temné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.