Nočky krupičné z odpalovaného těsta
30 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 40gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
240 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Mléko mírně osolíme, přidáme trošku másla a přivedeme k varu.
- 2Jakmile se mléko začne vařit, zmírníme oheň a za stálého míchání budeme vsypávat krupici. Budeme míchat tak dlouho, dokud se nám těsto přestane chytat dna nádoby..
- 3Poté těsto odstavíme a jakmile bude z poloviny vychladlé, vmícháme jedno vejce.
- 4Malou lžičkou namočenou v horké vodě budeme tvarovat malé, podlouhlé nočky, které klepnutím vhazujeme do vařící polévky.
- 5Nočky vaříme cca 8 - 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.