Nočky krupičné z odpalovaného těsta

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
240 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko mírně osolíme, přidáme trošku másla a přivedeme k varu.
  • 2
    Jakmile se mléko začne vařit, zmírníme oheň a za stálého míchání budeme vsypávat krupici. Budeme míchat tak dlouho, dokud se nám těsto přestane chytat dna nádoby..
  • 3
    Poté těsto odstavíme a jakmile bude z poloviny vychladlé, vmícháme jedno vejce.
  • 4
    Malou lžičkou namočenou v horké vodě budeme tvarovat malé, podlouhlé nočky, které klepnutím vhazujeme do vařící polévky.
  • 5
    Nočky vaříme cca 8 - 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.