Nočky s vanilkovým krémem
35 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 30gramůCukr vanilka
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 600mililitrůMléko polotučné
- 175gramůCukr krupice
- 30gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
915 mg
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Smícháme žloutky, vanilkový cukr a maizenu. V hrnci přivedeme mléko k varu. Za stálého šlehání zalijeme žloutkovou směsí.
- 2Krátce vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, až zmizí pěna. Nalijeme do vymazaných misek a necháme vychladnout.
- 3Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme po lžičkách cukr a stále šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Utvoříme noky pomocí dvou lžic.
- 4Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C, až jsou noky pevné a nelepí se. Necháme vychladnout a pak je vložíme do misek s vanilkovým krémem. Před podáváním posypeme mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.