Nočky s vanilkovým krémem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
915 mg
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme žloutky, vanilkový cukr a maizenu. V hrnci přivedeme mléko k varu. Za stálého šlehání zalijeme žloutkovou směsí.
  • 2
    Krátce vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, až zmizí pěna. Nalijeme do vymazaných misek a necháme vychladnout.
  • 3
    Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme po lžičkách cukr a stále šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Utvoříme noky pomocí dvou lžic.
  • 4
    Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C, až jsou noky pevné a nelepí se. Necháme vychladnout a pak je vložíme do misek s vanilkovým krémem. Před podáváním posypeme mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.