Noky
45 min.
Ingredience
- Těsto
- 380gramůMouka polohrubá
- 120mililitrůMléko polotučné
- 650mililitrůVoda pitná
- 2lžíceSůl
- 125gramůMáslo
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
7 g
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Na vaření noků postavíme slanou vodu.
- 2Z mouky, mléka, soli, vody a jednoho vejce uděláme zahoustlé těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Potom dáme vždy kousek těsta na prkénko navlhčené studenou vodou a seškrabujeme nožem do vařící slané vody malé noky.
- 3Když vystoupí na povrch, vyndáme je na pánev, v které jsme rozpálili tuk. Když jsou noky hotové, polijeme je dvěma vejci rozkvedlanými s trochou mléka a pečeme v rozpálené troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.