Noky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
7 g
Cukr
670 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vaření noků postavíme slanou vodu.
  • 2
    Z mouky, mléka, soli, vody a jednoho vejce uděláme zahoustlé těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Potom dáme vždy kousek těsta na prkénko navlhčené studenou vodou a seškrabujeme nožem do vařící slané vody malé noky.
  • 3
    Když vystoupí na povrch, vyndáme je na pánev, v které jsme rozpálili tuk. Když jsou noky hotové, polijeme je dvěma vejci rozkvedlanými s trochou mléka a pečeme v rozpálené troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.