Noky krupicové
20 min.

Ingredience
- 160gramůVejce slepičí
- 1200mililitrůMléko polotučné
- 75gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 360gramůPšeničná krupice
- 1gramMuškátový květ
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
884 mg
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1Mléko uvedeme do varu, přidáme máslo a mírně osolíme. Za stálého míchání přisypáváme krupici a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny nádoby. Za občasného promíchání necháme těsto vychladnout.
- 2Do vychladlého těsta přidáme trochu muškátového květu nebo oříšku a zapracujeme do něj postupně vejce.
- 3Z hotového těsta vykrajujeme pomocí lžíce noky, vkládáme je do vařící vody a vaříme asi 3-5 minut.
- 4Po uvaření vkládáme noky na chvilku do studené vody, aby ztuhly. Uchováváme je v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.