Noky krupicové

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
884 mg
Cukr
123 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko uvedeme do varu, přidáme máslo a mírně osolíme. Za stálého míchání přisypáváme krupici a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny nádoby. Za občasného promíchání necháme těsto vychladnout.
  • 2
    Do vychladlého těsta přidáme trochu muškátového květu nebo oříšku a zapracujeme do něj postupně vejce.
  • 3
    Z hotového těsta vykrajujeme pomocí lžíce noky, vkládáme je do vařící vody a vaříme asi 3-5 minut.
  • 4
    Po uvaření vkládáme noky na chvilku do studené vody, aby ztuhly. Uchováváme je v páře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.