Noky se zelím a slaninou
30 min.
Ingredience
- 400gramůBramborové noky
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůSlanina vepřová
- 9gramůSůl
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Noky dáme ohřát na napařovač do hrnce s vodou a 1 lžící oleje.
- 2Zatím v kastrolu rozpálíme sádlo, na něj vložíme nakrouhané zelí a restujeme za stálého míchání, až změkne. Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Ohřáté noky přidáme k orestovanému zelí, osolíme, promícháme, rozdělíme na jednotlivé porce a přelijeme horkou slaninou i se škvarečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.