Noky z jíšky
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka polohrubá
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
740 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přidáme polohrubou mouku a osmažíme si světlou jíšku. Postupně k jíšce budeme přilévat studenou vodu a metličkou jíšku šleháme do hladka. Utvoříme si tak celistvou hrudku. Když se nám těsto nebude lepit na stěny pánve, odstavíme ji z plotny a těsto ještě 10-12 minut zpracováváme vařečkou.
- 2Poté postupně do těsta vmícháme cukr, sůl a vejce. Z připraveného těsta vykrajujeme lžičkou noky, které zavařujeme do polévek. Vaříme je přibližně 3-4 minuty. Jakmile vyplavou napovrch, jsou uvařené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.