Noky z krupice s borůvkami
15 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 8lžicKrupička dětská
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 200gramůBorůvky
- 2lžíceCukr moučkový
- 500gramůTvaroh měkký
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
7 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V míse z tvarohu, vajec, krupičky, cukru a soli vypracujeme hladké těsto.
- 2Z těsta vytváříme lžící noky a vaříme je přibližně 5 minut ve větším hrnci s vařící vodou.
- 3Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat. Okapané je v míse mírně rozmačkáme s moučkovým cukrem.
- 4Uvařené noky rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s borůvkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.