Noky z odpalovaného těsta smažené I.
35 min.

Ingredience
- 100gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1decilitrTuk
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
48 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
925 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vodu s máslem přistavíme na oheň, jakmile začne vařit, přisypeme najednou mouku. Mícháme na mírném ohni, až se hmota nechytá dna. Odstavíme a necháme polovychladnout. Poté do těsta postupně přimícháme nastrouhaný sýr, vejce, řádně zpracujeme.
- 2Lžící, namáčenou v tuku, vykrajujeme noky a klademe je do horkého tuku. Po chvilce obrátíme. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme k pečenému bílému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.