Noky z odpalovaného těsta smažené II.
35 min.

Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 0,25litrVoda pitná
- 1hrnekTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1249 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
126 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
925 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vodu osolíme, přivedeme k varu, přidáme máslo. Až se máslo rozehřeje, přisypeme mouku, na mírném ohni mícháme do doby, kdy se už těsto nebude chytat dna. Necháme trochu vychladnout, postupně vmícháme vejce a po každém těsto dobře vypracujeme.
- 2Lžičkou namáčenou v tuku vykrajujeme nočky, házíme do horkého tuku a smažíme. Dáme okapat na papírový ubrousek, podáváme k pečením a zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.