Noky z odpalovaného těsta zapečené se sýrem
20 min.
Ingredience
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
48 mg
Cukr
423 mg
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do kastrolu, přidáme máslo, osolíme, přivedeme k varu a rychle přisypeme mouku. Vše mícháme, vaříme na mírném plameni až se hmota nechytá dna.
- 2Necháme polovychladnout, přimícháme postupně vejce a řádně zapracujeme.
- 3Lžičkou namáčenou ve vodě vykrajujeme noky do vařící osolené vody. Začnou-li plavat, vyjmeme je a necháme okapat.
- 4Zapékací mísu silně vymastíme, noky do ní navrstvíme a hustě prosypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme máslem a dorůžova zapečeme.
- 5Podáváme se saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.