Noky z piva sypané eidamem
15 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- Na vaření noků
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
76 g
Cukr
335 mg
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme v pivu, smícháme s moukou, solí a vypracujeme hladké těsto. Namočenou lžičkou vykrajujeme malé nočky, které zavařujeme do vroucí osolené vody.
- 2Když noky vyplavou (promícháme je ode dna, aby se nepřichytily), vybereme je děrovanou naběračkou, v cedníku necháme okapat.
- 3Servírujeme s máslem a sypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.