Norská polévka z tresky a Madeirou

55 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z tresky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme k ní celou očištěnou mrkev, očištěnou cibuli, bobkový list a celé nové koření a sůl. Pomalu tresku přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme doměkka asi 15-20 minut.
  • 2
    V druhém hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme zlatou jíšku.
  • 3
    Uvařenou tresku vyjmeme, vývar přecedíme. Část vychladlého vývaru přilijeme k jíšce a metličkou jíšku rozmícháme dohladka, dolijeme vývar a znovu přivedeme k varu.
  • 4
    Vaříme pomalu asi 15 minut. Tresku pokrájíme na kousky, vložíme ji zpět do polévky, přilijeme bílé kvalitní víno a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.