Norská polévka z tresky a Madeirou
55 min.
Ingredience
- 400gramůTreska aljašská
- 1,1litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 2lžičkySůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme k ní celou očištěnou mrkev, očištěnou cibuli, bobkový list a celé nové koření a sůl. Pomalu tresku přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme doměkka asi 15-20 minut.
- 2V druhém hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme zlatou jíšku.
- 3Uvařenou tresku vyjmeme, vývar přecedíme. Část vychladlého vývaru přilijeme k jíšce a metličkou jíšku rozmícháme dohladka, dolijeme vývar a znovu přivedeme k varu.
- 4Vaříme pomalu asi 15 minut. Tresku pokrájíme na kousky, vložíme ji zpět do polévky, přilijeme bílé kvalitní víno a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.