Notový papír

60 min.
Itálie

Ingredience

    • 1lžičkaDroždí
    • 325mililitrůVoda pitná
    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
17 mg
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100ml vody. Poté promícháme a přidáme mouku, sůl a zbytek vody, abychom získali lepkavé těsto. To pak vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme.
  • 2
    Těsto vrátíme zpět do mísy a necháme dvacet minut kynout. Těsto rozdělíme na 16 částí a vyválíme z nich placky o průměru cca 15 centimetrů. Vyválenou placku ihned přenášíme na předehřátý a pomoučený plech a dáme do trouby. Tam pečeme 10 minut při teplotě 200 stupňů.
  • 3
    Po upečení placky plech opět poprášíme moukou a dáme další placku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.