Novoroční vepřové kapsy
55 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1kusKompot broskvový
- 2lžíceKečup
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej stolní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na vyšší řízky. Prořízneme do nich kapsy, maso jemně naklepeme a kapsy zevnitř vytřeme kečupem.
- 2Do plátků šunky zabalíme na hranolky rozkrájené broskve, vložíme do připravených řízků a kapsy uzavřeme jehlami.
- 3Vzniklé závitky obalíme v mouce, vložíme na rozehřátý olej a máslo, podlijeme trochou vody. Zvolna dusíme do měkka.
- 4Před koncem dušení maso posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme pod pokličkou jen roztavit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.