Nudle a la Chiang Mai s kuřecím masem
50 min.
Ingredience
- 250mililitrůKokosová smetana
- 1lžíceMagická pasta
- 1lžičkaKari pasta
- 450gramůKuřecí stehna
- 2kusyPaprika červená
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 90gramůNudle rýžové
- 2lžíceOmáčka sójová
- Na ozdobení
- 90gramůNudle rýžové
- 1hrstKoriandr celý
- 2kusyLimetka
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do woku nebo větší pánve vlijeme kokosovou smetanu a zvolna přivedeme k varu. Za stálého míchání cca 8-10 minut povaříme, až se mléko začne srážet a na povrchu se objeví tenká olejová vrstva. Přidáme magickou pastu a kari pastu a cca 5 vteřin prohřejeme. Mezitím stále mícháme.
- 2Vložíme na menší kousky nakrájené maso a důkladně obalíme ve směsi. Vmícháme sójovou omáčku, na kostičky nakrájené papriky bez semínek a 3-4 minuty orestujeme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme povařit 10-15 minut, až maso změkne.
- 3Mezitím připravíme zdobení. V hlubší pánvi rozpálíme olej na 190 °C a postupně do něj po částech vkládáme na půlky nalámané nudle. Osmahneme dokřupava, děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
- 4Ve větším hrnci přivedem k varu vodu, nasypeme nudle a dle návodu uvaříme do změknutí. Scedíme, rozdělíme do vyhřátých misek a přelijeme připravenou kari omáčkou.
- 5Dozdobíme nadrobno nakrájeným nakládaným česnekem, nasekanou natí koriandru, navrch naaranžujeme chomáček osmažených nudlí a ihned teplé podáváme. Ve zvláštní misce servírujeme plátky limetek k zakápnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.