Nudle a la Chiang Mai s kuřecím masem

50 min.
Thajsko

Ingredience

    • 250mililitrůKokosová smetana
    • 1lžíceMagická pasta
    • 1lžičkaKari pasta
    • 450gramůKuřecí stehna
    • 2kusyPaprika červená
    • 600mililitrůVývar drůbeží
    • 90gramůNudle rýžové
    • 2lžíceOmáčka sójová
  • Na ozdobení
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do woku nebo větší pánve vlijeme kokosovou smetanu a zvolna přivedeme k varu. Za stálého míchání cca 8-10 minut povaříme, až se mléko začne srážet a na povrchu se objeví tenká olejová vrstva. Přidáme magickou pastu a kari pastu a cca 5 vteřin prohřejeme. Mezitím stále mícháme.
  • 2
    Vložíme na menší kousky nakrájené maso a důkladně obalíme ve směsi. Vmícháme sójovou omáčku, na kostičky nakrájené papriky bez semínek a 3-4 minuty orestujeme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme povařit 10-15 minut, až maso změkne.
  • 3
    Mezitím připravíme zdobení. V hlubší pánvi rozpálíme olej na 190 °C a postupně do něj po částech vkládáme na půlky nalámané nudle. Osmahneme dokřupava, děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
  • 4
    Ve větším hrnci přivedem k varu vodu, nasypeme nudle a dle návodu uvaříme do změknutí. Scedíme, rozdělíme do vyhřátých misek a přelijeme připravenou kari omáčkou.
  • 5
    Dozdobíme nadrobno nakrájeným nakládaným česnekem, nasekanou natí koriandru, navrch naaranžujeme chomáček osmažených nudlí a ihned teplé podáváme. Ve zvláštní misce servírujeme plátky limetek k zakápnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.