Nudle s chobotnicí a klobásou
40 min.
Ingredience
- 100gramůKlobása vepřová
- 120gramůChobotnice
- 150gramůVepřová kýta
- 3gramyPepř bílý
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůOmáčka ústřicová
- 800gramůNudle široké
- 80mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 4stroužkyČesnek
- 6kusůChilli paprička
- 200gramůFazolové klíčky
- 200gramůZelí čínské
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCibulka jarní
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 20mililitrůChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1193 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Klobásy 10 minut povaříme v páře. Z chobotnice odstraníme chapadla a trup pokrájíme na pěti cm kroužky. Vepřové maso nakrájíme na tenké proužky. Nudle zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut namáčet, aby změkly, scedíme a necháme okapat.
- 2Na pánvi wok rozpálíme 2 lžíce oleje, vhodíme pokrájený česnek, chilli papričky a opékáme, až česnek zezlátne. Přidáme kousky chobotnice, maso a smažíme 4 minuty, až chobotnice zesklovatí. Přihodíme plátky klobásy, fazolové klíčky a proužky čínského zelí, mícháme a opékáme, dokud zelenina nezačne měknout. Přendáme na talíř.
- 3V míse smícháme pepř, sojovou, ústřicovou a chilli omáčku. Na pánev vlijeme zbylé 2 lžíce oleje, rozpálíme ho a opatrně vhodíme nudle a opékáme. Když lehce zhnědnou, odhrneme je ke krajům pánve a do vzniklého prosotru rozklepneme vejce. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a opatrně mícháme, až se vejce srazí. Přidáme masovou směs a zalijeme omáčkou po celé ploše pánve. Nakonec opatrně promícháme s nudlemi, aby se vše propojilo. Servírujeme v miskách posypané čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.