Nudle s vepřovým masem a hráškem
25 min.
Ingredience
- 500gramůNudle Hokkien
- 30mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 500gramůVepřová kýta
- 2lžíceKari pasta
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 15mililitrůOmáčka rybí
- 2lžíceCukr třtinový
- 150gramůHrášek mražený
- 2kusyChilli paprička
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 4kusyKafirové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
105 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na tenké proužky. Hrášek necháme rozmrazit. Listy papedy a chilli papričky pokrájíme na menší kousky.
- 2Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a přidáme maso, smažíme 4 minuty, přidáme kari pastu, limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, listy papedy, hrášek a chilli. Smažíme další 3 minuty. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.