Nudle Udon s kuřecím masem a houbami shiitake
60 min.
Ingredience
- 4kusyShiitake houby
- 1litrVývar instantní dashi
- 150mililitrůJaponská sójová omáčka
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 750gramůNudle Udon
- 2kusyKuřecí stehna
- 100gramůKamaboko
- 4kusyCibulka jarní
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
25735 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
1021 g
Sacharidy
4088 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vodu, vložíme houby a přelijeme horkou vodou, necháme 30 minut namočené, pak je slijeme, osušíme a odložíme stranou. V kastrůlku smícháme 125 ml dashi, 1 lžíci sójové omáčky, mirinu a přivedeme k varu. Pak přimícháme houby shiitake a vaříme 15 minut, dokud se tekutina neodpaří. Pak sundáme ze sporáku.
- 2V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle a za občasného míchání 5 minut povaříme. Pak nudle slijeme a necháme okapat. Nudle rozdělíme do ohnivzdorných misek s pokličkou. V kastrolu smícháme zbytek dashi, sójovou omáčku, mirin a špetku soli. Vše přivedeme k varu a nalijeme na nudle tak, aby byly ponořené.
- 3Každou misku s nudlemi poklademe několika houbami, upečeným kuřecím stehnem, kamaboko a jarními cibulkami. Pak přidáme vejce. Každou misku postavíme na sporák a přivedeme k varu, na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.