Nudle Udon s kuřecím masem a houbami shiitake

60 min.
Japonsko

Ingredience

      • 4kusyShiitake houby
      • 1litrVývar instantní dashi
      • 150mililitrůJaponská sójová omáčka
      • 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
      • 750gramůNudle Udon
      • 2kusyKuřecí stehna
      • 100gramůKamaboko
      • 4kusyCibulka jarní
      • 4kusyVejce slepičí
      • 1litrVoda pitná
      • 1lžičkaSůl
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    25735 kcal
    Bílkoviny
    50 g
    Tuky
    1021 g
    Sacharidy
    4088 g
    Vláknina
    13 g
    Cukr
    2 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do mísy nalijeme vodu, vložíme houby a přelijeme horkou vodou, necháme 30 minut namočené, pak je slijeme, osušíme a odložíme stranou. V kastrůlku smícháme 125 ml dashi, 1 lžíci sójové omáčky, mirinu a přivedeme k varu. Pak přimícháme houby shiitake a vaříme 15 minut, dokud se tekutina neodpaří. Pak sundáme ze sporáku.
    • 2
      V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle a za občasného míchání 5 minut povaříme. Pak nudle slijeme a necháme okapat. Nudle rozdělíme do ohnivzdorných misek s pokličkou. V kastrolu smícháme zbytek dashi, sójovou omáčku, mirin a špetku soli. Vše přivedeme k varu a nalijeme na nudle tak, aby byly ponořené.
    • 3
      Každou misku s nudlemi poklademe několika houbami, upečeným kuřecím stehnem, kamaboko a jarními cibulkami. Pak přidáme vejce. Každou misku postavíme na sporák a přivedeme k varu, na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Ihned servírujeme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.