Nudle Udon s vývarem Dashi
35 min.

Ingredience
- 1,5litryVývar instantní dashi
- 4kusyCibulka jarní
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 60mililitrůJaponská sójová omáčka
- 2lžičkyCukr krupice
- 400gramůNudle Udon
- 2lžícePažitka
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
37678 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1500 g
Sacharidy
6037 g
Vláknina
738 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu přivedeme k varu vývar dashi, snížíme teplotu sporáku a necháme na mírném ohni vařit.
- 2Jarní cibulky pokrájíme na kolečka a přidáme k vývaru dashi, pak přilijeme mirin, sójovou omáčku, cukr, vše promícháme a povaříme na mírném ohni asi 5 minut.
- 3V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle Udon a za občasného míchání je 5 minut povaříme. Pak nudle slijeme, scedíme, necháme okapat a rozdělíme do polévkových misek.
- 4Uvařené nudle přelijeme hotovým vývarem a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.