Nudle Udon s vývarem Dashi

35 min.
Japonsko

Ingredience

      • 1,5litryVývar instantní dashi
      • 4kusyCibulka jarní
      • 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
      • 60mililitrůJaponská sójová omáčka
      • 2lžičkyCukr krupice
      • 400gramůNudle Udon
      • 2lžícePažitka
      • 0,5litrVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    37678 kcal
    Bílkoviny
    5 g
    Tuky
    1500 g
    Sacharidy
    6037 g
    Vláknina
    738 mg
    Cukr
    4 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      V kastrolu přivedeme k varu vývar dashi, snížíme teplotu sporáku a necháme na mírném ohni vařit.
    • 2
      Jarní cibulky pokrájíme na kolečka a přidáme k vývaru dashi, pak přilijeme mirin, sójovou omáčku, cukr, vše promícháme a povaříme na mírném ohni asi 5 minut.
    • 3
      V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle Udon a za občasného míchání je 5 minut povaříme. Pak nudle slijeme, scedíme, necháme okapat a rozdělíme do polévkových misek.
    • 4
      Uvařené nudle přelijeme hotovým vývarem a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.