Nudle udon se sépií
40 min.
Ingredience
- 400gramůNudle Udon
- 1kusPórek
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůHrachové lusky
- 6kusůShiitake houby
- 200gramůSépie
- 200gramůKuřecí prsa
- 700mililitrůVývar rybí
- 8lžicOmáčka sójová
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
7 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
24 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nudle vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus, cca 8-10 min. Poté slijeme a necháme okapat.
- 2Mezitím očistíme pórek, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou mrkev pokrájíme na tenká kolečka. Lusky očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Houby očistíme a kloboučky nakrájíme na nudličky.
- 3Sépie opláchneme a necháme okapat. Vývar přivedeme k varu a krátce povaříme se 6 lžícemi sójové omáčky a vínem mirin. Vložíme maso nakrájené na kousky a vaříme na mírném ohni cca 5 min. Poté přidáme sépie a mrkev a dusíme dalších 5 min. Vmícháme lusky a houby, po 1 minutě nudle a společně prohřejeme.
- 4Jarní cibulky očistíme a nasekáme na tenká kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme. Vše přidáme do hrnce, dochutíme zbytkem sójové omáčky, limetkovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.