Nudle udon se sépií

40 min.
Japonsko

Ingredience

      • 400gramůNudle Udon
      • 1kusPórek
      • 2kusyMrkev kořen
      • 100gramůHrachové lusky
      • 6kusůShiitake houby
      • 200gramůSépie
      • 200gramůKuřecí prsa
      • 700mililitrůVývar rybí
      • 8lžicOmáčka sójová
      • 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
      • 2kusyCibulka jarní
      • 1kusZázvor celý
      • 2lžíceLimetková šťáva
      • 1litrVoda pitná
      • 1lžičkaSůl
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    620 kcal
    Bílkoviny
    46 g
    Tuky
    7 g
    Sacharidy
    101 g
    Vláknina
    24 g
    Cukr
    5 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Nudle vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus, cca 8-10 min. Poté slijeme a necháme okapat.
    • 2
      Mezitím očistíme pórek, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou mrkev pokrájíme na tenká kolečka. Lusky očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Houby očistíme a kloboučky nakrájíme na nudličky.
    • 3
      Sépie opláchneme a necháme okapat. Vývar přivedeme k varu a krátce povaříme se 6 lžícemi sójové omáčky a vínem mirin. Vložíme maso nakrájené na kousky a vaříme na mírném ohni cca 5 min. Poté přidáme sépie a mrkev a dusíme dalších 5 min. Vmícháme lusky a houby, po 1 minutě nudle a společně prohřejeme.
    • 4
      Jarní cibulky očistíme a nasekáme na tenká kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme. Vše přidáme do hrnce, dochutíme zbytkem sójové omáčky, limetkovou šťávou a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.