Nudle Udon se zeleninou a hovězími kousky

70 min.
Japonsko

Ingredience

  • Omáčka
    • 60mililitrůJaponská sójová omáčka
    • 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
    • 1lžíceOcet rýžový
    • 1lžíceVíno rýžové čínské
    • 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 1lžíceOmáčka ústřicová
    • 1lžíceProtlak rajčatový
    • 50gramůCukr třtinový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
16 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby shiitake vložíme do mísy, přelijeme horkou vodou a necháme 30 minut působit. Pak vodu slijeme a 2 lžíce vody odložíme stranou do hrnečku. Houby pokrájíme na kostičky. Do mísy vložíme na kostičky pokrájené hovězí maso, přidáme 2 prolisované stroužky česneku, polovinu nastrouhaného zázvoru a promícháme.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle Udon a za občasného míchání 5 minut vaříme. Pak nudle scedíme, necháme okapat, propláchneme studenou vodou a rozdělíme do čtyř misek.
  • 3
    V misce smícháme prolisovaný stroužek česneku, zbytek zázvoru, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky pokrájenou červenou papriku, na proužky pokrájené čínské zelí, bambusové výhonky.
  • 4
    V další misce smícháme sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, rýžový ocet, saké, mirin, rajčatový protlak, ústřicovou omáčku, třtinový cukr a promícháme v marinádu.
  • 5
    Na velké pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, pak přidáme kostičky hovězího masa a za stálého míchání necháme maso zatáhnout, pak přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme. Pak vše vyjmeme a odložíme stranou. Na pánvi nakonec orestujeme nudle Udon, přidáme maso se zeleninou a zalijeme marinádou. Vše povaříme asi tak 5 minut. Poté nudle rozdělíme do misek a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.