Nudličky z vepřové kýty se zeleninou
65 min.
Ingredience
- 300gramůMrkev kořen
- 150gramůPórek
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 600gramůVepřová kýta
- 120gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2mililitryOlej rostlinný
- Na jíšku
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOlej rostlinný
- Na ozdobu
- Na vývar
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
56 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, sloupneme a vykrojíme semena, pažitku jemně nasekáme. Ve čtvrtlitru vody uvaříme zeleninový bujón. Z hladké mouky a oleje usmažíme středně tmavou jíšku. Konzervovaná krájená rajčata scedíme a necháme okapat.
- 2Zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vodou, uvaříme a poté scedíme. V rendlíku osmažíme na oleji maso, přidáme cibuli a smažíme, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou z pánve vyjmeme maso s cibulí, do výpeku přidáme jíšku, rozšleháme se zeleninovým vývarem a vaříme za stálého míchání. Po deseti minutách přidáme maso s cibulí, rajčata, zeleninu a smetanu a ještě alespoň pět minut vaříme na mírném plameni.
- 3Směs podáváme ozdobené pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.