Nudličky z vepřové kýty se zeleninou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
56 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, sloupneme a vykrojíme semena, pažitku jemně nasekáme. Ve čtvrtlitru vody uvaříme zeleninový bujón. Z hladké mouky a oleje usmažíme středně tmavou jíšku. Konzervovaná krájená rajčata scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vodou, uvaříme a poté scedíme. V rendlíku osmažíme na oleji maso, přidáme cibuli a smažíme, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou z pánve vyjmeme maso s cibulí, do výpeku přidáme jíšku, rozšleháme se zeleninovým vývarem a vaříme za stálého míchání. Po deseti minutách přidáme maso s cibulí, rajčata, zeleninu a smetanu a ještě alespoň pět minut vaříme na mírném plameni.
  • 3
    Směs podáváme ozdobené pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.