Nudlové čtverečky s kysaným zelím
60 min.
Ingredience
- Na čtverečky
- 2lžíceVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrnekMouka pšeničná hrubá
- Na zelí
- 250gramůZelí kysané
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. Nudlové čtverečky vaříme v osolené vodě 7 minut, scedíme a necháme okapat.
- 2Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku, kterou orestujeme dozlatova. Poté k jíšce přidáme zelí, kmín a dusíme zhruba 15 minut. Zelí následně smícháme se čtverečky a dáme zapéct v míse do trouby. Dle chuti můžeme přidat škvarky nebo uzený bůček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.