Nudlové čtverečky s uzeným masem
60 min.

Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 400gramůMoravské uzené maso
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,75šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1šálekStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
948 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. Nudlové čtverečky vaříme ve zředěném vývaru z uzeného masa a necháme okapat. Uvařené maso nakrájíme na malé kousky. Máslo utřeme se žloutky do pěny, přidáme nakrájené maso a čtverečky. Vše řádně promícháme a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Zapékací mísu silně vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a dáme do předehřáté trouby. Jakmile se pokrm začne péct, přelijeme jej smetanou.
- 3Pečeme zhruba 0.5 hodiny a podáváme teplé se saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.