Nugátová roláda
20 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyCukr vanilka
- 45gramůSolamyl
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůNutella
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na plech
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme bílky se špetkou soli a 3 lžícemi vody. Během šlehání přisypeme oba cukry.
- 2Nakonec vmícháme žloutky, hladkou mouku, Solamyl a prášek do pečiva.
- 3Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme ještě potřeli tukem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jen 8- 10 minut.
- 4Upečenou roládu ihned přetáhneme navlhčenou utěrkou a srolujeme.
- 5Po vychladnutí rozbalíme, naplníme nutellou a znovu zarolujeme, Krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
pá 3. 2. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Roláda je dobrá, ale pro mne příliš sladká.