Nutela ze švestek

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
3 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté švestky, vypeckujeme, vložíme do hrnce, přidáme vanilku a zalijeme vodou. Na silném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 15 minut. Měkké švestky stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Po dobu chladnutí švestky párkrát zamícháme a vybereme vanilkový lusk.
  • 2
    Vychladlé švestky mixérem rozmixujeme. Přisypeme cukr písek, vanilkový cukr, nakonec rumovou příchuť. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin směs rozležet.
  • 3
    Rozleženou směs plníme do skleniček, které ihned uzavřeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 80stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
  • 4
    Skleničky se švestkovou nutelou vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.