Obalené plody moře (tempura) se sojovou omáčkou

59 min.

Ingredience

    • 4kusyHřebenatka
    • 0,25lžičkaOlej sezamový
    • 8kusůKrevety tygří - loupané
    • 8kusůOlihně
    • 150gramůAsijská obalovací směs Tempura
    • 200gramůFilé rybí
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 8lžicJaponská sójová omáčka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
324 mg
Cukr
174 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety vyloupeme, očistíme a nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Kroužky z olidní zbavíme blány. Rybí filé pokrájíme na proužky.
  • 2
    Směs na obalování smícháme podle návodu s vodou. Těstíčko bude hrudkovité a v takovém těstíčku obalíme všechno maso.
  • 3
    Připravené maso smažíme po dvou kusech masa na jednu várku ve woku na oleji při vysoké teplotě (minimálně 190°C). Maso usmažíme na slabě zlatavou barvu. Usmažené maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje.
  • 4
    Maso podáváme horké s japonskou sojovou omáčkou, v které maso namáčíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.