Oblíbený kuřecí steak s broskví
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 4plátkySýr Ementál (Primátor)
- 4plátkyŠunka parmská
- 4kusyBroskve půlené v nálevu
- 600gramůKuřecí prsa
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
7 g
Vláknina
33 mg
Vápník
17 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a vložíme je mezi potravinářskou fólií. Kuřecí prsa zlehka rozklepeme na plátky. Maso osolíme, ochutím čerstvě pomletým pepřem.
- 2V pánvi rozpálíme olej, na něm kuřecí steaky orestujeme z každé strany dozlatova. Každou stranu restujeme 1-2 minuty.
- 3Teplotu pod pánví s výpekem snížíme téměř na minimum. Steaky vrátíme do pánve, na každý steak položíme plátek kvalitní šunky, půlku kompotované broskve a vše překryjeme plátkem dobrého sýru. Pánev přikryjeme poklicí. Maso se pod pokličkou dusí a když se sýr roztaví, hned porce obložených steaků položíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.