Obložené bagety s kachními prsíčky na koriandru
35 min.
Ingredience
- 400gramůKachní prsa
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaKmín římský
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 50gramůSalát římský
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceMajonéza
- 2kusyBageta
- 120gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1288 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
38 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kachní prsíčka s kůží osolíme, posypeme drceným koriandrem, drceným římským kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Koření a sůl do masa vtlačíme.
- 2Kachní prsa položíme na teflonovou pánev kůží vespod. Poté ji dáme na plotnu a zapneme ji. Až se pánev rozehřeje, kachní prsa smažíme při střední teplotě asi 3 minuty, tak se nám vypeče více tuku. Poté prsa obrátíme a smažíme ještě 1,5 minuty. Prsa dáme do zapékací mísy kůží vespod a vložíme je do předem vyhřáté trouby na 200°C-220°C. Pečeme je 7 minut. Maso necháme 3 minuty odpočinout, až potom z masa nakrájíme plátky.
- 3Zralý sýr s bílou plísní nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omyjeme listy salátu a vodu setřepeme. V misce je promícháme s limetkovou šťávou a olivovým olejem. Bagety rozkrojíme na poloviny. Spodní části bagety potřeme majonézou Hellmannns, na ní položíme listy salátu, sýr a prsíčka. Vrchní část baget přiklopíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.